• wiek pomiędzy 18-tym a 30-tym rokiem życia
    • wykształcenie zawodowe lub średnie
    • panna, kawaler, brak posiadania własnych dzieci
    • znajomość języka niemieckiego w stopniu komunikatywnym
    • dobry stan zdrowia, dojrzałość psychiczna i odpowiedzialność
    • sympatia do dzieci i umiejętność opiekowania się nimi
    • mile widziane prawo jazdy Kat.B i doświadczenie w prowadzeniu samochodu
    • pobyt od 3 do 12 miesięcy